A legjobb Nitecore EDC lámpák szerintünk!

2020. október 22.
olvasási idő: 3 perc

Mit is jelent az EDC? Ez az angol Every day carry, vagyis tükörfordításban kb. annyit tesz, hogy minden nap nálunk lévő lámpa. Ez a jelző azért sejtet már valamit a lámpa méretéről, súlyáról, kialakításáról. Itt nem böszme nagy fényszórókat meg throwereket kell elképzelni, hanem kicsi, kompakt elemlámpákat, amik elférnek a zsebünkben észrevétlenül, vagy épp a kulcs csomónkon!

A gyártók ezen lámpák tervezésénél ezeket a szempontokat tartják elsődlegesen szem előtt. Bár a technológia fejlődésével egyre kisebb lámpatestekbe, egyre nagyobb lumenszámokat tudnak beletuszkolni.
A következőkben ilyen lámpákból fogunk végig venni négyet, ami szerintünk a Nitecore EDC kínálatából legjobban sikerültek!

Nitecore TIP: A maga idejében nagy királynak számított az EDC lámpák között a 360 lumenes fényárammal, de a mai napig nem lehet rá panasz. Sőt mivel, hogy kulcstartó lámpáról lévén szó, így egyeltalán nem szégyenkezhet a méreteit és a fényerejét tekintve. A kulcsok mellett simán eltűnik, ugyanis 60x24x14mm. A sötét lépcsőházban a kulcslyuk keresésére tökéletes. Jár hozzá még egy műanyag klipsz is amivel felpattinthatjuk sapkánkra, vagy épp ruhánkra, így akár még esti sétához, futáshoz is alkalmas lehet. Plusz pont még ami mellette szól, azon kívül, hogy integrált töltőport található rajta a beépített akksihoz, az az, hogy 7 színben elérhető.

Nitecore TIP2: Egy tavalyi modell. Nevét a fent említett TIP után kapta mint a nagytesója. Két dolog miatt is stimmel a nagytesó megnevezés. Az első, hogy méretben, ha nem is sokat, de azért testesedett. Így lett 63x27x13mm. A másik a fényerő. Na itt dupláztak a Nitecore háza táján, ugyanis 720 lument tud kipréselni magából. Ez már abszolút nem gyenge teljesítmény, főleg úgy, hogy néhány éve ekkora lumenszám még jóval nagyobb lámpákból jött ki. Tekintve azt, hogy ez is szintén egy kulcstartó lámpa nagyon komoly teljesítményekre képes. A lehetőségek tárházát bővítve kapott még egy mágneses talpat is amivel bármilyen fém felületen rögzíthetjük, vagy kihasználva a csomag tartalmát képező klipszet zsebbe sapkán ruhán is „hordhatjuk”.

Nitecore TUP: Na ez tipikusan az a hadd nézzem meg lámpa, főleg miután megvillantotta, hogy mit is tud! 1000 lumen brutális fényáram mindössze 70x30x30mm-ből. Beépített 1200mAh-s akkumulátor, digitális kijelző, amin mindent nyomon tudunk követni az akksi állapotától a várható futási időig. Hozzá tartozó kulcskarika, ami akár 30kg terhelést is bír és klipsz is van a csomagban, amikkel szintén a felhasználhatóságát bővíthetjük. Két gombos kezelőfelülete megkönnyíti használhatóságát. Helyet kapott a lámpában egy Demo, illetve Daily mód, illetve 5 fényerő fokozat. 1000-200-65-15-1  lumenes fokozatok között tudunk kedvünkre válogatni, attól függően, hogy épp repülőgépet kell eltéríteni, vagy csak a kulcslyukat kell megtalálni! Ennél az EDC lámpánál méretkategóriájában kevés jobb van jelenleg a piacon. 2019-ben el is nyerte a leginnovatívabb zseblámpa díját!

Nitecore E4K: Na ez már kicsit más ligában játszik, mint az előző három lámpa. Ugyanis ez már zseblámpa és nem kulcstartó lámpa, illetve 4400! lumenes. Igen, négyezernégyszáz lumen belepréselve alig 12cm-be. Lehengerlő amit ez a kis „jószág” tud, senki nem szívesen kerülne a stroboszkópjával szembe. Egy gombos kezelőfelülete egyszerűvé teszi használatát. Teljesen mindegy, hogy milyen használatra szánjuk, az 5 fokozat és 3 speciális funkció között megtaláljuk a megfelelőt. Ez tipikusan az a zseblámpa ami elfér zsebben, táskában, de nem zavaróan ,mert ahogy már említettem nincs 12cm és mindössze 80 gramm. Egy-egy ilyen elemlámpa megjelenésénél elcsodálkozik az ember, hogy mekkora fejlődésen esett át ez az iparág alig néhány év alatt!

További cikkeink

2024. február 22.
Nitecore EDC33 elemlámpa teszt

A Nitecore EDC sorozata két új taggal bővült, az EDC33 és az EDC35 modellekkel. A kisebbik modellt, az EDC33-ast szeretném bemutatni közelebbről.

2024. február 16.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, Kéktúrához ajánlott lámpák és fejlámpák

Itt a tavasz, lassan felszáradnak erdeink, és egyre többen látogatnak ki ilyenkor a természetbe, hogy élvezzék a friss levegő és a gyönyörű tájak látványát. Azonban sok esetben megfeleldkeznek egy rettentően hasznos, akár életmentő kiegészítőről, mégpedig a lámpáról! Ebben a cikkben a világító alkalmatosságok szükségességére szeretnénk felhívni figyelmeteket, amiknek helye kell, hogy legyen a csomagotokban!

2024. január 8.
Milyen akkutöltőt vásároljak?

Felmerülhet a kérdés a felhasználókban, hogy vajon van-e értelme még 2024-ben akkutöltőt venni az elemlámpájához, hiszen már szinte minden lámpában van beépített töltőelektronika. A kérdés nem ennyire egyoldalú, de ezt a blogbejegyzésünkben ki is fejtjük részletesebben.

vagy hozz létre felhasználói fiókot!
vagy jelentkezz be, ha már van fiókod!
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.
Üss enter-t a kereséshez, vagy esc-et a bezáráshoz
G