Teljesítménynövelő technológiák

2021. július 21.
olvasási idő: 3 perc

Mitől lesz egy elemlámpa erős?

Ezt a kérdést megválaszolni nehéz, mivel nem arról van szó, hogy csak a teljesítménye rendkívüli egy elemlámpának. Sokféleképp lehet nagyszerű és erős. Lehet a fényereje magas, vagy olyan jól fókuszált, hogy akár 300 méterre is elláthatunk vele, de lehet csak amiatt erős, mert hosszú időn keresztül képes világítani. Ezek a tulajdonságok számottevőek egy elemlámpa vásárlásakor, főleg, ha kifejezetten nagyteljesítményűt keresünk.

 

Forgalmazott márkáink fejlesztői ezt figyelembevéve többféle technológiával segítik az elemlámpáik teljesítményének növelését. Ezeket a technológiákat saját laborjaikban fejlesztik és tesztelik, majd a lámpatestekbe beépítve teremtenek kifogástalan termékeket. És hogy mik ezek a technológiák? Vegyünk pár példát:

A Nitecore – Precision Digital Optics Technology

5

A Nitecorenak többévnyi tapasztalata segített fejleszteni az elemlámpák fénykibocsátását. Legszámottevőbb fejlesztésük a lámpák kialakításában tett fontos előrelépést.
  A PDOT kialakítás reflektorokhoz hasonló felépítést mutat be, aminek belső felülete egy fényvisszaverő borítást is kapott. Így a lámpa feje egy tölcsérhez hasonlít, amit tiszta lencse zár le. Ezzel a kialakítással és a fényvisszaverő réteggel a fényszórási faktorja ezeknek a lámpáknak az átlagos 2-höz képest 6-ig emelkedhet.
 Ez a reflektorszintű kialakítás sűrűbb, egyneműbb fényt és teljesen irányított kibocsátást biztosít az elemlámpának, aminek így hatótávja meglehetősen hosszú lesz. Ezzel az újítással a Nitecore elemlámpák kibocsátása kiegyensúlyozott lesz és minimális fényveszteséggel hat akár 300 méter távolra.

6

Természetesen a nagyobb kibocsátáshoz hőmérsékletszabályozó rendszer is szükséges, ami megvédi az eszközt a túlmelegedéstől és meghosszabbítja mind a lámpa, mind az áramforrás élethosszát. A Nitecore szabadalmaztatott ATR (Advanced Temperature Regulation) technológiája a lámpát körülvevő tényezőket figyelembe véve szabályozza az eszköz teljesítményét. Tehát a külső hőmérséklethez igazítja a működést, ezzel védve lámpánkat a túlmelegedés ellen.
 Ezek a nagyszerű fejlesztések próbára tehetők a Nitecore P30i nevű termékük által, ami akár 2000 lumen fényáramot képes kibocsátani.

A Fenix- APF impulzusjel-technológia

4

A Fenix szabadalmaztatott APF (Advanced Pulse-Frequency Transmission System) eljárása során a taktikai elemlámpák teljesítményét növelték. A hagyományos készülékeknek korlátozott áramerősségéből nehéz 2000 lumennél több fényerőt kicsalni. Az APF technológia segítségével viszont a 21700 akkumulátorral működő 3100 lumenes taktikai elemlámpák többé már nem kivitelezhetetlenek.
Az eljárás során a bekapcsolásért felelős talpkapcsolókat egyszerűbbé alakították, könnyebben használhatóbbá, mivel ezeknek már többféle funkciót kell működtetniük, nem cska a ki- és bekapcsolást. Az APF technológiával erős és megbízható elemlámpákat biztosítottak, aminek leegyszerűsített szerkezetével kisebb méretet kaptunk, de ugyanakkor nagyobb teljesítményt is.

3

 Ezt a nagy teljesítményt a Fenix áramkörrel folyamatos áramú áramkörrel egészíti ki.
  A nem folyamatos áramú áramkörök esetén a fényerő az akkumulátor töltöttségéhez mérten változik. Ezel az áramkörrel a lámpa fénye tehát nem stabil, hanem változó, ami nem minden esetben praktikus. A Fenix ezt a problémát küszöbölte ki ezzel a technológiával.
 Az intelligensen szabályozott, folyamatos áramú áramkör ugyanis eléri, hogy a lámpák fényerőssége állandó és stabil legyen. Tervezőik ennek érdekében vezetői szerepet kaptak a fotoelektromos átalakítás folyamatában, ami által az eszköz minden energiájából fényt állít elő, így az akkumulátor töltöttségi szintjétől függetlenül ugyanolyan erősségű fényt használhatunk


Márkáink ezekkel és még más technológiákkal biztosítják vásárlóiknak az elemlámpák megbízható nagy teljesítményét.

Kapcsolódó termékek:

Nitecore P30i: https://www.mylitee.com/elemlampak/nitecore-elemlampa-p30i-1x21700-tartozek-cree-xhp35-hi-led-2000-lumen

Fenix TK11 TAC: https://www.mylitee.com/elemlampak/fenix-elemlampa-tk11-tac 

 

További cikkeink

2024. február 22.
Nitecore EDC33 elemlámpa teszt

A Nitecore EDC sorozata két új taggal bővült, az EDC33 és az EDC35 modellekkel. A kisebbik modellt, az EDC33-ast szeretném bemutatni közelebbről.

2024. február 16.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, Kéktúrához ajánlott lámpák és fejlámpák

Itt a tavasz, lassan felszáradnak erdeink, és egyre többen látogatnak ki ilyenkor a természetbe, hogy élvezzék a friss levegő és a gyönyörű tájak látványát. Azonban sok esetben megfeleldkeznek egy rettentően hasznos, akár életmentő kiegészítőről, mégpedig a lámpáról! Ebben a cikkben a világító alkalmatosságok szükségességére szeretnénk felhívni figyelmeteket, amiknek helye kell, hogy legyen a csomagotokban!

2024. január 8.
Milyen akkutöltőt vásároljak?

Felmerülhet a kérdés a felhasználókban, hogy vajon van-e értelme még 2024-ben akkutöltőt venni az elemlámpájához, hiszen már szinte minden lámpában van beépített töltőelektronika. A kérdés nem ennyire egyoldalú, de ezt a blogbejegyzésünkben ki is fejtjük részletesebben.

vagy hozz létre felhasználói fiókot!
vagy jelentkezz be, ha már van fiókod!
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.
Üss enter-t a kereséshez, vagy esc-et a bezáráshoz
G