UT szériás fejlámpák

2023. szeptember 4.
olvasási idő: 6 perc

A Nitecore jelenleg a piacon az egyik legátfogóbb fejlámpa portfólióval rendelkezik. Ebben a cikkemben az UT széria fejlámpáit szeretném bemutatni részletesebben.

Bevezető

Nagyon sokféle módon lehet a fejlámpákat csoportosítani. Nem csak a felhasználás módja és az áramforrás típusa szerint lehet őket rendszerezni. Az ellenálló képessége, a mérete, a tömege, fényereje, fényárama, és még sokféle szempont alapján lehet őket különböző halmazokba rendezni.
Rendkívül széles fejlámpa palettánkat a Nitecore folyamatosan bővíti, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb modellt.

A Nitecore alapvetően négy fő kategóriába sorolja a fejlámpákat:

Jelen cikkemben az UT szériát fogjuk közelebbről is megismerni.

1

Ultra könnyű, főként futáshoz tervezett fejlámpákat találunk ebben a sorozatban, melyek a sportolók kedvencévé válhatnak, hiszen fejlesztésüknél terepfutók gyakorlati tapasztalatait is figyelembe vették.
Több lokális és nemzetközi terepfutó, valamint futóversenyen is aktívan jelen van a Nitecore nem csak szponzorként, hanem megfigyelőként is.

2

2021-ben már az Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) felkért szponzoraként voltunk jelen a versenyen, de több neves rendezvényen, például a HK100, vagy az Ultra Tour Mount Siguniang (UTMS) versenyein is jelen van a Nitecore partnerként. Nagyköveteink Scotty Hawker, Fuzhao Xiang, Rongrong Chen és Jiasheng Shen aktívan részt vesznek a termékek fejlesztésében, azok funkcióinak kitalálásában.

3

A 2023-as UTMB Mont-Blanc versenyen elért eredményeikhez szeretnénk ezen a felületen is gratulálni! Célunk, hogy a legjobb világítást és teljesítményt biztosítsuk a zord kültéri környezethez UT szériás modelljeinkkel. Versenyzőink mérnökeinkkel karöltve újabb és újabb modelleket fognak megalkotni, amik még élvezetesebbé teszik a szabadban töltött időt! Az éjszakai futás és túrázás emlékezetessé és biztonságossá válik a Nitecore fejlámpákkal. A kiváló minőségű világítás és a kényelmes viselet lehetővé teszi, hogy élvezd a természet szépségeit és csak a céljaidra koncentrálj.

12

Modelljeink:

UT05

Az UT05 azonnal egy kakukktojás, hiszen nem fejlámpa, hanem derékra csatolható lámpa, ami rettentő széles szögben világítja meg a körülöttünk lévő területet. Erősen szórt fényű modell, mely főként közvetlen környezetünkben nyújt egyenletes megvilágítást, ezért főleg lassú tempójú futásnál, vagy városi környezetben fogjuk hasznát venni. Persze használhatjuk éjszakai túrázásnál is, azonban technikásabb terepen mindenképp kapcsoljunk mellette egy fényerősebb fejlámpát is, hogy teljes legyen a biztonságunk! Fontos megjegyezni, hogy magas színhűségű, CRI>90 értékkel büszkélkedhet a két COB LED, melyek 4000K-es melegfehér fényűek. Nem rendelkezik saját akkumulátorral, ezért az USB csatlakozó áramellátásáról nekünk kell gondoskodnunk egy külső eszközzel. Több Powerbank is található a Nitecore kínálatában, melyek segítségével hosszú időn keresztül tud az UT05 kellemes fényt biztosítani használójának.

4

Például az NB10000 Gen.2. powerbankkal használva magas fokozatban 5 óra 30 perc a teljes üzemideje, de a 200 lumenes fényáramú alacsony fokozatban már 13 órán keresztül képes megvilágítani utunk ez a különleges lámpa. A BLT10 cikkszámú futáshoz készült, ultra könnyű futóövünkkel kompatibilis az UT05, arra könnyen felszerelhető. Használata segítségével a power bank tárolása és az UT05 megfelelő rögzítése is megoldódik, és mellette még marad hely egy kulacsnak, vagy egy kis energiaszeletnek is!

Megvásárolható:

 

8

UT27

Egyik kedvenc modellünk az UT27, mely éppen megújulás alatt áll. Könnyen kezelhető, egyszerű, könnyű (74g) fejlámpa, mely nem szeretné, ha kompromisszumokra kényszerítené a használóját. 4 LED található benne, melyből kettő vörös fényű, ráadásul 16 lumenes fényárama kiemelkedően magasnak számít fejlámpáink között. Mellette elhelyeztek egy szórt fényű, és egy fókuszált fényű LED-et is. A szórt fényű LED hidegfehér színhőmérsékletű, egyenletes megvilágítást nyújt előttünk a True Vision technológiának köszönhetően. A fókuszált fényű LED melegfehér fényű, erősen koncentrált fénye 128 méteres hatótávot teljesít a szabványosított mérések alapján, valamint ködös, esős időben hatékonyabban áthatol a párás levegőn.

5

Tapasztalatból írom, hogy meglepő hatótávval rendelkezik a kis műanyag házas fejlámpa. Fontos tulajdonsága, hogy a csomag részét képző HLB1300 akkumulátort eltávolítva annak helyére 3 darab AAA elemet behelyezhetünk, és máris folytathatjuk utunkat, míg az akkumulátor az USB-C csatlakozón keresztül ismét feltöltődik. Erre valószínűleg ritkán lesz szükségünk, ugyanis az akkumulátor használatával szórt fényű magas módban 8 órás üzemidőt, míg a spot fény használatakor magas módban 6 órás üzemidőt ígér a gyártó. A rugalmas és légáteresztő fejpánt szilikon betétje a halánték felé vezeti az izzadságot, megelőzve az izzadtság miatti szemirritációt, miközben megakadályozza a fejpánt elcsúszását is. A pánt oldalán elhelyezett fényvisszaverő csíkok növelik viselőjének éjszakai biztonságát. Az IP66 vízállóságú kivitel megvédi a lámpát az esőtől és a nedvességtől, így bármilyen időjárási körülmények között használhatod.

9

UT32

Szokatlan kialakítású fejlámpánk a Nitecore UT32 kettő reflektort, kettő kapcsolót és kettő különböző színhőmérsékletű LED-et használ, hogy még eredményesebben világítsa meg a terepet előttünk. A 18650 akkuval üzemelő, repülőgépgyártásban is használt alumínium ötvözetből készült fejlámpánk akár 1100 lumen fényáramot is képes kipréselni magából a hidegfehér fényű szórt fényt biztosító LED fényforrásából. A True Vision technológiának köszönhetően egyenletes megvilágítást nyújt a használója előtt. A melegfehér fényű LED akár 117 méter hatótávot képes elérni turbó módban használva a fejlámpát. A sárgás árnyalatú meleg fény ködben és esős-havas időben jobb megvilágítást biztosít, mivel jobban áthatol a magas páratartalmú levegőn. A melegfehér fényű spot és a hidegfehér fényű szórt módokban is 4-4 fényerősségi fokozat áll rendelkezésre, ezért minden körülményhez meg fogjuk találni a megfelelő világítási fokozatot.

6

Ennek a modellnek a fejpántja szintén légáteresztő anyagból van, valamint rendelkezik ez is az izzadtságot elvezető szilikon betéttel. A lámpa magasabb tömege miatt azonban ennek a lámpának már van a fejtetőn átívelő pántja, a tartókonzol kialakítását pedig optimalizálták annak érdekében, hogy a lehető legjobban lecsökkentsék a fejlámpa rázkódását futás közben. Az IP68 vízállósági besorolása megvédi az esőtől és a nedvességtől, így bármilyen időjárási körülmények között bátran használhatod! Már csak egy nagy kapacitású akkumulátorra lesz szükséged, hogy nekivághass akár a leghosszabb éjszakai kalandodnak is!

Megvásárolható:

10

Konklúzió

Látható, hogy a kevés modellt felsorakoztató UT széria kifejezetten az esti futás kedvelőinek készült, hiszen minden funkciójuk, minden porcikájuk ehhez van optimalizálva. Ez viszont ne tántorítson el senkit attól, hogy egyéb kültéri tevékenységhez is számításba vegye ezen modelleket, ugyanis saját tapasztalataink alapján igenis van helyük egy esti sétánál vagy túránál is a fejünkön az UT szériás fejlámpának. Alacsony tömegük, valamint a jól szellőző és kényelmes fejpántjuk is döntő szempont fejlámpa vásárlása esetén. A meleg színű távolsági fény kifejezetten jól jön az őszi és téli ködös-esős-havas időjárás során, ezért kifejezetten ajánlani szoktuk ügyfeleinknek ezen modelleket. Nincs más gyártónál ilyen jellegű fejlesztés, csak az UT27 és az UT32 modellek készülnek ilyen kettős fényforrással.

7

Az UT27 alacsony tömegével, újratölthető akkumulátorával, kényelmes, egy részes fejpántjával kifejezetten kedvelt modellünk. Jó választás minden természetjáró számára, de egy esti sétánál is hasznos és szinte észrevétlen társunk lesz, nem csak -terep- futás alkalmával. Akik számára a még hosszabb üzemidő, vagy a még ellenállóbb kialakítás fontos azok számára pedig az UT32 a megfelelő választás éjszakai szabadidős tevékenységekhez. Ha ezen modellek nem elégítenék ki az igényeinket akkor sem kell aggódnunk, mert mindenki megtalálhatja a számára megfelelő modellt kínálatunkban, csak másik szériában kell keresgélni. Ehhez hamarosan segítséget nyújtunk sorozatunk következő részében, melyben az NU szériás lámpákat fogjuk megvizsgálni közelebbről.

 

11

További cikkeink

2024. február 22.
Nitecore EDC33 elemlámpa teszt

A Nitecore EDC sorozata két új taggal bővült, az EDC33 és az EDC35 modellekkel. A kisebbik modellt, az EDC33-ast szeretném bemutatni közelebbről.

2024. február 16.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, Kéktúrához ajánlott lámpák és fejlámpák

Itt a tavasz, lassan felszáradnak erdeink, és egyre többen látogatnak ki ilyenkor a természetbe, hogy élvezzék a friss levegő és a gyönyörű tájak látványát. Azonban sok esetben megfeleldkeznek egy rettentően hasznos, akár életmentő kiegészítőről, mégpedig a lámpáról! Ebben a cikkben a világító alkalmatosságok szükségességére szeretnénk felhívni figyelmeteket, amiknek helye kell, hogy legyen a csomagotokban!

2024. január 8.
Milyen akkutöltőt vásároljak?

Felmerülhet a kérdés a felhasználókban, hogy vajon van-e értelme még 2024-ben akkutöltőt venni az elemlámpájához, hiszen már szinte minden lámpában van beépített töltőelektronika. A kérdés nem ennyire egyoldalú, de ezt a blogbejegyzésünkben ki is fejtjük részletesebben.

vagy hozz létre felhasználói fiókot!
vagy jelentkezz be, ha már van fiókod!
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.
Üss enter-t a kereséshez, vagy esc-et a bezáráshoz
G