Nitecore HC68: Fókuszálható fényű dupla LED-es fejlámpa fantasztikus teljesítménnyel!

2022. május 11.
olvasási idő: 3 perc

Ezúttal sem csalódtunk, hiszen a Nitecore ismét egy kiemelkedő teljesítményű és rendkívül hasznos fejlámpával rukkolt elő a HC68 képében. Egyediségét az adja, hogy két prémium minőségű LED kapott benne helyet, melyek fénye gyönyörűen fókuszálható, így képes keskenyebb szögű fókuszált, valamint szélesebb szöggel rendelkező szórt fény kiadására is.

 

Kiemelkedő fényerő!

A két Luminus SST-40-W LED maximum 2000 lumen fényáramot képes magából kiadni, maximum 10300 cd középfény intenzitással. Fényével akár 202 méterrel arrébb is tisztán elláthatunk a sötétben. Mint ahogy fentebb is említettük, fénye fókuszálható, vagyis fényének világítási szögét fokozatosan változtathatjuk meg a lámpa tetején található két, rendkívül könnyen használható, felhasználóbarát gomb megnyomásával. A fókuszált, keskeny szögű fénysugár kifejezetten hasznos barlangászat, keresés, mentőexpedíciók, vagy egyéb kültéri tevékenységek alkalmával, míg szórt, széles szöggel rendelkező fénye ideálissá teszi a lámpát arra, hogy különböző ipari munkálatok, karbantartások során is bevethessük.

3

Kiegészítő vörös fénnyel!

A HC68 vörös színű kiegészítő LED-del is fel van szerelve, amely több szempontból is rendkívül hasznos. Mivel a vörös fény sokkal kevésé zavaró, mint a fehér, azt használva anélkül figyelhetjük meg a vadvilágot, hogy megzavarnánk az állatokat, ennek köszönhetően pedig ideális vadászathoz is. A vörös fény rovarriasztó hatású, így a szúnyogok sem fognak megzavarni minket, ha a HC68 vörös fényével vesszük körül magunkat. Ezen kívül, ha úgy adódik, vészjelzésre is használhatjuk a villogó üzemmódnak köszönhetően. Ahhoz, hogy előhívjuk a lámpa piros fényét, nyomjuk meg kétszer egymás után a lámpa kapcsológombját.

Extrahosszú üzemidő!

A HC68 elemlámpát a Nitecore fejlámpáknál jól megszokott 18650 méretű akkumulátorral működtethetjük, amely a csomag részét képezi. Ezzel a mellékelt 3500 mAh-s akkumulátorral ULTRALOW üzemmódban akár 800 órán, vagyis 33 napon keresztül üzemeltethetjük HC68 fejlámpánkat, ami fantasztikus teljesítmény. A lámpa töltése hihetetlenül egyszerűen megoldható C-típusú USB bemenetének köszönhetően, így töltését akár útközben is megoldhatjuk egy laptop, vagy egy power bank segítségével. Hogy ne érjen minket váratlan meglepetés, a HC68 töltöttség jelzője tájékoztat minket a töltöttségi szintről. Ehhez kikapcsolt állapotban meg kell nyomnunk a „+” vagy „-„ gombot, és egy kis kék LED villanása a következő módon fogja nekünk mutatni, hogy hány százalékon van akkumulátorunk:

3 villogás: 50% fölötti töltöttségi szint

2 villogás: 50% alatti töltöttségi szint

1 villogás: 10% alatti töltöttségi szint

Kényelem és strapabíróság!

Viselése hihetetlenül kényelmes az ergonómiai tervezésű, hajlított lámparögzítőnek, valamint a csúszásgátló csíkkal ellátott, minőségi anyagból készült fejpántnak köszönhetően. Kis súlya ellenére rendkívül szívós kis lámpáról van szó, hiszen repülőgépgyártásnál használatos alumínium ötvözetből készült, és prémium minőségű HAIII katonai szintű eloxálással is védve van. Ebből adódóan akkor is védve van a sérülésekkel és a karcolásokkal szemben, ha 2 méter magasságról ejtjük le. A víz sem jelent számára problémát, mivel IP68-as vízállósági besorolással rendelkezik, vagyis 2 méter mélységig akár vízbe is meríthetjük.

4

Doboz tartalma:

A HC68 fejlámpához kapunk egy kiváló minőségű, 3500mAh-s 18650 méretű NL1835HP akkumulátort, egy C-típusú USB töltőkábelt, mellyel egyszerűen feltölthetjük ezt a szuper elemlámpát. Ezen kívül természetesen a csomag tartalma a praktikus fejpánt, valamint fejlámpatartó is, melyek kényelmes viselést biztosítanak. A dobozban találhatunk még két darab tartalék tömítőgyűrűt, egy részletes használati útmutatót, valamint egy garanciakártyát is.

5

Összegezzünk!

Összességében elmondhatjuk, hogy a Nitecore HC68 elemlámpa egy sokoldalú felhasználást kínáló, kiemelkedő teljesítményű és fantasztikus felhasználói élményt nyújtó fejlámpa, amely biztosan hasznos társa lesz majd felhasználójának, legyen szó bármilyen kültéri, vagy beltéri tevékenységről. Mi imádjuk, hogy fénysugara rendkívül könnyen és gördülékenyen fókuszálható, valamint hogy a használata hihetetlenül egyszerű. Bátran ajánljuk az éjszakai túrák szerelmeseinek, illetve bárkinek, aki egy garantáltan megbízható és nagyteljesítményű fejlámpára vágyik!

2

Nitecore HC68: https://www.mylitee.com/fejlampak/nitecore-fejlampa-hc68-1x18650-luminus-sst-40-w-2000-lumen

További cikkeink

2024. február 22.
Nitecore EDC33 elemlámpa teszt

A Nitecore EDC sorozata két új taggal bővült, az EDC33 és az EDC35 modellekkel. A kisebbik modellt, az EDC33-ast szeretném bemutatni közelebbről.

2024. február 16.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, Kéktúrához ajánlott lámpák és fejlámpák

Itt a tavasz, lassan felszáradnak erdeink, és egyre többen látogatnak ki ilyenkor a természetbe, hogy élvezzék a friss levegő és a gyönyörű tájak látványát. Azonban sok esetben megfeleldkeznek egy rettentően hasznos, akár életmentő kiegészítőről, mégpedig a lámpáról! Ebben a cikkben a világító alkalmatosságok szükségességére szeretnénk felhívni figyelmeteket, amiknek helye kell, hogy legyen a csomagotokban!

2024. január 8.
Milyen akkutöltőt vásároljak?

Felmerülhet a kérdés a felhasználókban, hogy vajon van-e értelme még 2024-ben akkutöltőt venni az elemlámpájához, hiszen már szinte minden lámpában van beépített töltőelektronika. A kérdés nem ennyire egyoldalú, de ezt a blogbejegyzésünkben ki is fejtjük részletesebben.

vagy hozz létre felhasználói fiókot!
vagy jelentkezz be, ha már van fiókod!
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.
Üss enter-t a kereséshez, vagy esc-et a bezáráshoz
G