Technik P150UV elemlámpa bemutató

2023. október 12.
olvasási idő: 3 perc

A Technik P150UV lámpát szeretném bemutatni, ami elemlámpa, munkalámpa, UV fényű lámpa, mindez pedig elegáns tollszerű külsőbe csomagolva.

A Technik márkájú elemlámpákkal valószínűleg még nem találkoztatok, pedig érdemes figyelemmel kísérni a pályájukat, ugyanis rohamosan fejlődő márkanévről van szó. 
Ebben a cikkben a P150UV típust fogom bemutatni. Ez egy többfunkciós lámpa, aminek szinte bárki hasznát tudja venni akár otthon, akár munkában. A toll alakú, beépített akkumulátorral rendelkező lámpa 3 fényforrással rendelkezik: fehér fényű LED, fehér fényű COB LED szórt fénnyel, és egy UV LED.

3

A fekete-sárga színű bliszteres csomagolás előlapján a műszaki paraméterek láthatók, valamint egy hologramos tanúsítvány, ami a termék eredetiségét jelzi. A csomagolásban látható a P150UV toll alakú lámpa, valamint külön dobozkában a tartozék töltőkábel is. Megfordítva a csomagolást a termék műszaki adatait, valamint kezelését olvashatjuk magyar és angol nyelven. Kibontva jutunk hozzá az elemlámpához és a töltőkábelhez.

Akár azonnal használatba is vehetjük, ugyanis minden termék előre feltöltött akkumulátorral érkezik. Kezelését egy oldalsó nyomógombbal oldották meg, mégpedig egészen egyszerű és érthető módon:

  • első kattintásra bekapcsol a fehér fény a lámpatest végén
  • második kattintásra bekapcsol a lámpa oldalán elhelyezett COB LED alacsony fokozatban
  • harmadik kattintásra átlép a test oldalán lévő COB LED a magas fokozatba
  • negyedik kattintásra kikapcsol
  • a gombot hosszan, 3 másodpercig lenyomva bekapcsolja az UV fényt, ami rövid kattintásra kikapcsol
  • bármely világítási módban 5 másodperc folyamatos világítás után kattintva a gombon kikapcsol

4_2

A beépített akkumulátor 600 mAh kapacitású lítium-polimer, amit akár 300 alkalommal is újra lehet tölteni mielőtt a kapacitása 80% alá csökkenne. Ez nem csak környezetbarát, hanem pénztárca kímélő is, ugyanis így a termék élettartama alatt nem lesz szükség alkáli elemek vásárlására. Az akkumulátort egy intelligens töltőelektronika segítségével lehet feltölteni, amit USB-C csatlakozón keresztül tudunk életre kelteni. A töltési idő nagyjából 1,5 órát vesz igénybe. Piros fény jelzi, hogy a töltés elindult. Amint végzett a fényjelzés átvált zöld színűre. Természetesen töltés alatt is használható marad a lámpa világítási funkciója.

5

A lámpatest anyaga alumínium, ami fekete színű eloxálással lett bevonva. A két végén a fehér és az UV fényű LED körül is műanyag betéteket találhatunk. A test oldalán lévő fehér fényű COB LED előtt áttetsző burkolatot helyezett el a gyártó. A lámpa felső részén elhelyezett klipsz műanyag bevonattal ellátott acél. A műanyag burkolat alatt erőteljes neodímium mágnest is találunk, ami könnyen megtartja a lámpát fém felülethez tapasztva. A klipsznek nem csak ez a különlegessége, hanem az is, hogy 80 fokos szögben elfordítható jobbra és balra is, tehát ha rögzítjük a klipsz segítségével, akkor a COB LED fényének iránya könnyen állítható.
A kapcsoló és az USB-C töltőnyílás is gumiborítást kapott.

6

Fényének adatai a termék adatlapján nincsenek részletezve, ezt pontosítani szeretném:

Fehér fényű LED a lámpa végén: 7000K hidegfehér fény.
Fehér fényű COB LED a lámpatest oldalán: 6200K hidegfehér fény.
Mindkettő fehér fényű LED Ra értéke 70 feletti.
UV LED a lámpatest másik végén: 365nm hullámhosszú.

7

Az üzemidők a méretéhez képest meglepően hosszúnak mondhatók, a COB LED magas fokozatban szabvány szerint kb. 4 órát képes üzemelni, alacsony fokozatban pedig megközelítőleg 8 órán át világít. A spot fénye szintén 4 órán át képes világítani, míg a nagy teljesítményű UV fény 3 órán át áll a rendelkezésünkre. Felhasználási területe gyakorlatilag korlátlan ennek az apróságnak, hiszen a spot fénye elegendő közelebbi tárgyak megvilágítására, megkeresésére. A COB LED szórt fényével nagyobb területet, akár egy egész helységet is bevilágíthatunk, köszönhetően a közel 180 fok szélesen szórt fényének. Ebben a rugalmas rögzítési mód is segítségünkre lesz. 

8

Az UV LED az átlagosnál erőteljesebb, ezért azt fokozott figyelemmel használjuk, ne nézzünk bele a fényébe! Alkalmas UV reaktív jelölések megkeresésére, UV reagens anyagoknak és élőlényeknek a megtalálására, pénz eredetiségének ellenőrzésére, de egyes ragasztók is az UV fényre kötnek, azoknak a kötési idejét gyorsíthatjuk fel vele.

Kedvező árfekvése ellenére egy jól átgondolt, jól használható, sokoldalú lámpa a Technik P150UV. Megvásárolható webshopunkban, de akár a cikk alatt is kosárba helyezhetjük!

Megvásárolható:

További cikkeink

2024. február 22.
Nitecore EDC33 elemlámpa teszt

A Nitecore EDC sorozata két új taggal bővült, az EDC33 és az EDC35 modellekkel. A kisebbik modellt, az EDC33-ast szeretném bemutatni közelebbről.

2024. február 16.
Kiránduláshoz, túrázáshoz, Kéktúrához ajánlott lámpák és fejlámpák

Itt a tavasz, lassan felszáradnak erdeink, és egyre többen látogatnak ki ilyenkor a természetbe, hogy élvezzék a friss levegő és a gyönyörű tájak látványát. Azonban sok esetben megfeleldkeznek egy rettentően hasznos, akár életmentő kiegészítőről, mégpedig a lámpáról! Ebben a cikkben a világító alkalmatosságok szükségességére szeretnénk felhívni figyelmeteket, amiknek helye kell, hogy legyen a csomagotokban!

2024. január 8.
Milyen akkutöltőt vásároljak?

Felmerülhet a kérdés a felhasználókban, hogy vajon van-e értelme még 2024-ben akkutöltőt venni az elemlámpájához, hiszen már szinte minden lámpában van beépített töltőelektronika. A kérdés nem ennyire egyoldalú, de ezt a blogbejegyzésünkben ki is fejtjük részletesebben.

vagy hozz létre felhasználói fiókot!
vagy jelentkezz be, ha már van fiókod!
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.
Üss enter-t a kereséshez, vagy esc-et a bezáráshoz
G